Overslaan en naar de inhoud gaan

You can translate this website using Google Translate. When you select a language there will be data sent to Google.

We are not responsible for the quality of the translation.

Close
Publicatiedatum: 01-09-2021 om 01:32 uur
Laatste update: 12-10-2023 om 12:58 uur

Lesmateriaal

  • Boys R Us
    Jongens doen vaak alsof ze alles al weten over seks, maar stiekem hebben zij er ook vragen over en weten ze echt niet alles. Ze weten vaak weinig over meisjes en het vrouwelijk lichaam. ‘Boys R Us’ is een bordspel voor jongens van 10-16 jaar en kent twee spelniveaus. Het spel is gericht op kennis, zelfreflectie, het begrijpen van de invloed van vrienden en de media, omgaan met relaties, communiceren met meisjes, voorkeuren, wensen en grenzen en het leren praten over intimiteit, seksualiteit en relaties.

  • Bordspel Girls Choice
    Wensen en grenzen in intimiteit’ is gericht op empowerment van meiden van 10-13 jaar (basisspel) en ouder. Het moedigt meisjes aan om na te denken over vragen als: hoeveel weet je over seks en veilig vrijen? Hoe gedraag jij je naar vriendjes/vriendinnen toe? Hoe goed kun je opkomen voor jezelf? Het spel is ontwikkeld om te gebruiken als aanvulling op voorlichtingsprogramma’s of lessen seksuele en relationele vorming en kan ook worden gebruikt in buitenschoolse settings zoals in club- of buurthuizen.

  • Ik ben van mij
    Hoe leer je jongeren respectvol met elkaar omgaan als het gaat om intimiteit en seksualiteit? Wat is experimenteren en wanneer is het schadelijk voor henzelf of iemand anders? Hoe voorkom je seksueel grensoverschrijdend gedrag? Maak kennis met ‘Ik ben van mij!’ een succesvolle methode die uitgaat van jongeren zelf.

  • Lang leve de liefde
    Lang Leve de liefde is lesmateriaal over relaties, seksualiteit en veilig vrijen voor leerlingen van het praktijkonderwijs t/m gymnasium voor de onderbouw en bovenbouw. Het lespakket van de onderbouw bestaat uit zes lessen, een dvd waarin jongeren aan het woord komen over de verschillende onderwerpen en een leerlingenmagazine. 

  • Lesbrief Seksuele diversiteit
    Lesbrief seksuele diversiteit van Lang Leve de Liefde besteedt aandacht aan seksuele diversiteit en helpt homoacceptatie te bevorderen. De Lesbrief is een verdiepingsles bij het lespakket Lang Leve de Liefde. Voor de onderbouw van het VMBO t/m gymnasium. 

  • Lespakket Homoseksualiteit
    Lespakket homoseksualiteit besteedt online aandacht aan homoseksualiteit, bedoeld voor leerlingen van 10 tot 14 jaar. In het lespakket worden de kinderen uitgedaagd buiten de klas op zoek te gaan naar meningen over het onderwerp, deze te respecteren en uiteindelijk zélf hun mening te vormen zonder anderen te kwetsen.

  • Lovebuzz
    Lovebuzz is een interactief spel over liefde, relaties en beginnende seksualiteit voor brugklassers in het voortgezet onderwijs. Lovebuzz ondersteunt leraren bij gevoelige thema’s als seksuele weerbaarheid en diversiteit bespreekbaar te maken; op eenvoudige wijze, met vragen en antwoorden in een online game.

  • Rond je seksualiteit
    Carrouselspel over seksualiteit voor jongeren vanaf 15 jaar. Stel je voor dat je heel erg opgewonden bent en wilt vrijen, maar je vriend(in) wil (nog) niet zo ver gaan. Wat doe je? Of dat een onbekende je vragen over seks stelt of seksuele opmerkingen maakt. Hoe reageer je? Praten over normen en waarden rond relaties en seksualiteit: niet makkelijk, wél spannend en leuk met dit spel! Het spel wordt in 50 minuten gespeeld en kan ook worden gebruikt als een opstap naar een groepsgesprek onder begeleiding. In de bijgesloten handleiding staan verschillende spel-variaties en tips voor aanvullende werkvormen.

  • Regenboogboeken
    Regenboogboeken zijn boeken waarin gender- en/of seksuele diversiteit een rol speelt. Als leraar kun je ze gebruiken in de klas om het thema aan bod te laten komen.

  • Zet ’t op de agenda
    Zet ’t op de agenda bevat kant-en-klare lessuggesties (gratis te downloaden) om het thema seksuele diversiteit in het voortgezet onderwijs in diverse vakken aan de orde te stellen. Het doel van deze agenda is elkaar te inspireren en suggesties te doen voor lessen die eraan bijdragen dat iedereen zichzelf kan zijn op school.