Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersvaccinatiesGroepsvaccinaties van start: BMR, DTP, HPV en Meningokokken

Groepsvaccinaties weer van start: we vaccineren kinderen tegen BMR, DTP, HPV en Meningokokken 

Ruim 20.000 kinderen (vanaf 9 jaar) uit de regio Eindhoven en Helmond ontvangen tussen dinsdag 10 september en maandag 30 september een uitnodiging voor hun gratis vaccinaties voor BMR, DTP, HPV en Meningokokken. GGD Brabant-Zuidoost vaccineert kinderen in de periode van 23 september tot en met 16 oktober 2024 op een vaccinatielocatie in de buurt. Alle kinderen die in aanmerking komen, krijgen via de post een uitnodiging van het RIVM of van de GGD. 

Wie krijgen een uitnodiging? 

  • BMR/DTP: alle kinderen die geboren zijn tussen 1 juli en 31 december 2015. De kinderen die geboren zijn tussen 1 januari en 30 juni 2015 en nog niet geweest zijn, ontvangen een herinnering. 
  • HPV: alle jongeren die geboren zijn in 2014 ontvangen een uitnodiging voor hun 2e vaccinatie (of een herinnering voor hun 1e vaccinatie). De jongeren geboren tussen 2005 en 2014 die in 2023 de 1e HPV-vaccinatie hebben gehaald, ontvangen een herinnering voor hun 2e HPV-vaccinatie. 
  • Meningokokken ACWY: alle jongeren geboren in 2010 die in het voorjaar van 2024 niet geweest zijn, ontvangen een herinnering. 

We zijn altijd in de buurt 

GGD Brabant-Zuidoost vaccineert van 23 september tot en met 16 oktober 2024 en zijn altijd bij jou in de buurt. Janneke Buissink, programmacoördinator Rijksvaccinatieprogramma: “We starten met de gemeentes Budel, Reusel, Best, Geldrop en Gemert. Daarna zijn we te vinden in Deurne, Eersel, Valkenswaard, Veldhoven, Asten, Eindhoven en Helmond.” 

Kom op het voorgestelde tijdstip  

“We vragen kinderen om op het tijdstip uit de brief te komen,” vertel Inge Soetens, ook programmacoördinator. “Dit zorgt ervoor dat de wachttijd zo kort mogelijk blijft en dat alles soepel verloopt. Lukt dit moment echt niet? Dan ben je welkom op een dagelijks inloopmoment tussen 15.15 en 16.00 uur.” 

Kinderen uit hetzelfde gezin  

Soms komen er meerdere kinderen uit één gezin in aanmerking voor een vaccinatie. Zij mogen de vaccinatie tegelijkertijd halen. Kom op een van de afspraakmomenten uit jullie brieven. Je hoeft dit niet aan ons door te geven. Ouders en kinderen kunnen samen naar de vaccinatielocatie komen. 

Ga naar