Laatste update: 25-05-2024 om 8:48 uur
Open dag Ambulancezorg GGD Brabant-Zuidoost
Ambulancepost Eindhoven Zuid
Iedereen is van harte welkom!
Programma
Hoe werken de hulpdiensten samen om de beste acute zorg te leveren? Aan de hand van drie voorbeelden demonstreren we ter plekke hoe Ambulancezorg, Brandweer, Politie en Rijkswaterstaat dit doen. We doen dit op een interactieve manier, waarbij er ook een rol voor het publiek is.
- 11.30 uur – Verkeersongeval
- 13.30 uur – Valpartij
- 15.30 uur – Reanimatie
Kinderactiviteiten
Kinderen krijgen de kans om alle ambulances van binnen te zien, te springen op de springkussens, in de huid te kruipen van ambulancechauffeurs en ambulanceverpleegkundigen en nog veel meer!
Interesse in werken bij de ambulance?
We vertellen je graag wat je moet doen om meldkamercentralist, ambulanceverpleegkundige of ambulancechauffeur te worden. Dus heeft het altijd al gekriebeld om in de acute zorg aan de slag te gaan? Kom langs en bespreek de mogelijkheden!
Bereikbaarheid
We kijken uit naar veel bezoekers en hopelijk prachtig weer. Vanwege mogelijke drukte adviseren we bezoekers om als het mogelijk is met de fiets of het openbaar vervoer te komen.
- De fiets kun je stallen bij de fietsenstalling aan de zijkant van de Q-park garage P+R Genneper Parken – volg de bewegwijzering ter plaatse.
- De bus stopt voor de deur! Meer info vind je hier
- De auto kun je parkeren in de -Q- park garage P+R Genneper Parken. Bekijk de tarieven hier.
In samenwerking en met veel dank aan:
Brandweer, Politie, Rijkswaterstaat, persfotografen uit de regio, Gemeente Eindhoven, WensAmbulance Brabant, Stichting Eindhoven Hartveilig.
Nog een keer het ouderlijk huis zien. Naar familie toe. Of mijn club bezoeken. Nog een keer de zee zien. Naar mijn kinderen in Frankrijk, of naar Lourdes. Het lijken eenvoudige wensen. Maar als je niet lang meer te leven hebt, is dat echt niet altijd vanzelfsprekend. Omdat je aan bed gekluisterd bent of zittend vervoer niet meer mogelijk is.WensAmbulance Brabant bemand met geschoolde vrijwilligers en uitgerust met comfortabel brancards, terminale zieken nog eenmaal naar hun favoriete plaats. |
|
Jaarlijks worden 15.000 mensen in Nederland getroffen door een acute circulatiestilstand, in de volksmond hartstilstand genoemd. In Eindhoven zijn dit er meer dan 200 per jaar. Het kan iedereen overkomen, jezelf, je buurvrouw of iemand uit je familie of vriendenkring. Eindhoven Hartveilig zet zich in voor het vergroten van de slagingskans van de reanimatie. AED’s worden niet gebruikt als er niemand in de buurt is die kan reanimeren. Wanneer er in een buurt voldoende mensen kunnen reanimeren en zij zijn aangesloten bij het reanimatieoproepsysteem HartslagNu dan worden ze bij een hartstilstand opgeroepen om te gaan reanimeren. Als er dan ook nog een AED in de buurt hangt is de overlevingskans van het slachtoffer aanzienlijk hoger doordat de reanimatie binnen 6 minuten kan beginnen. Meer informatie is de vinden op: www.eindhovenhartveilig.nl |