Overslaan en naar de inhoud gaan
ProfessionalCentrum Seksueel Geweld informatie voor professionals
ProfessionalCentrum Seksueel Geweld informatie voor professionals
Publicatiedatum: 14-05-2024 om 12:18 uur
Laatste update: 27-06-2024 om 16:17 uur

Centrum Seksueel Geweld

Wij bieden professionele hulp aan iedereen die een nare seksuele ervaring heeft meegemaakt – online of offline. Het maakt niet of dat nu kort of lang(er) geleden is gebeurd.

Heeft jouw patiënt/client een ongewenste situatie meegemaakt?

  • Is het korter dan 7 dagen geleden gebeurd? Neem contact op met het Centrum Seksueel geweld
  • Is het langer dan 7 dagen geleden gebeurd?  En heeft je patient/client behoefte aan een gesprek of eventueel nog medische zorg nodig? Meld dan de patiënt/client aan voor het IntiMeet spreekuur.

Spreekuur intieme vragen- IntiMeet

IntiMeet is een gratis en laagdrempelig spreekuur van GGD Brabant-Zuidoost. voor slachtoffers van seksueel geweld ( dat langer dan 7 dagen geleden heeft plaatsgevonden). Wekelijks kunnen inwoners hier terecht met allerlei vragen over seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld. Denk bijvoorbeeld aan vervelende ervaringen op school, werk of internet, geconfronteerd worden met ongewenst verstuurde naaktfoto’s, seksuele intimidatie of seks tegen iemands wil in.

Heeft iemand hierdoor risico gelopen op een seksueel overdraagbare aandoening of zwangerschap? Ook dan geven we advies en kunnen we soa-onderzoek aanbieden. Bezoek aan het spreekuur is gratis en voor alle leeftijden. Aanmelden kan via onderstaand formulier.

Iemand aanmelden voor IntiMeet spreekuur

Voorbereiding op het forensisch Medisch onderzoek

Een onderzoek kan spannend zijn voor iemand die een ongewenste situatie heeft meegemaakt. Het helpt als iemand weet hoe een onderzoek verloopt en wat er gaat gebeuren. Jij kan helpen in die voorbereiding door goede uitleg te geven. Het is goed om te weten dat ouders aanwezig mogen zijn bij een onderzoek en dat er niks gebeurt zonder toestemming.

In dit filmpje leggen we uit hoe een forensisch medisch onderzoek verloopt.